Vieremä 100 vuotta juhlahiihto Retkihiihtona Nissilässä

Vieremän kunnan 100 –vuotisjuhlaan liittyvä retkihiihto järjestettiin Vieremän Nissilän kylällä sunnuntaina 27.2.2022. Hiihdon järjestelyihin osallistui  Vieremän kunnan lisäksi  paikallinen kyläyhdistys.  Vieremän Pohjoiskylät teki  yhdessä suunnitellut järveltä järvelle ladut, jotka kulkivat Rotimo- ja Hällämönjärvellä. Hiihdon lähtöpaikka oli Tapiola, Nissilän seurantalo, jonka läheisyydestä oli mahdollisuus lähteä hiihtämään joko Rotimo- tai Hällämöjärvelle  avautuvaa latua. Vieremän  kunnan järjestämä bussikyyditys mahdollisti  kyliltä tulevien osallistumisen  hiihtotapahtumaan.

Tapahtuman alussa kyläyhdistys järjesti perinnehiihtonäytöksen, jonka aikana pitkiin hameisiin,  pussihousuihin, villapaitoihin ja –takkeihin sonnustautuneet hiihtivät  haluamansa pituisen matkan Mattilan ja Virtaniemen pellon  ja sillan kautta Rotimojärvelle.  Hiihtäjiä oli pukeutunut  myös muiden  Vieremän 100 –vuotistaipaleen eri vuosikymmenien asuihin. Tapahtumaan osallistui vieremäläisten lisäksi myös kauempaa tulevia mm Iisalmesta ja Kuhmosta.

Rotimojärven saaressa  sijaitsevalla laavulla paistettiin makkaraa ja nautittiin kahvista ja  mehusta. Tapiolassa, Nissilän seurantalolla, kyläyhdistys piti kahviota ja myös  siellä sai nauttia paistetusta makkarasta ulkoilmassa tai kahvion tuotteista sisällä. Vieremän kunta tarjosi  maksuttomat arpajaiset, joissa osallistujien oli mahdollisuus voittaa tuotepalkinto.

Aurinkoinen sää suosi tapahtumaa, ladut olivat hyvät hiihtää ja kohtuullinen tuuli antoi järven selällä vauhtia matkantekoon. Hiihtäjiä saapui tyytyväisin ilmein ja  punaisin poskin seurantalon kahvioon nauttimaan sen antimista. Iloiset ilmeet ja puheenporina kertoivat onnistuneesta hiihtotapahtumasta.

Onnea Vieremä 100 vuotta!

Retkihiihtotapahtumaan osallistuneet nauttivat aurinkoisesta säästä

Jätä kommentti