Vieremän Pohjoiskylät ry viisi vuotta

Kyläyhdistys Vieremän Pohjoiskylät ry perustettiin tasan viisi vuotta sitten. Päätavoitteina olivat tuolloin uimarannan ja käsinkalastuspaikan haltuunotto ja kunnostaminen sekä muutaman tapahtuman järjestäminen vuosittain.

Käsinkalastuspaikkaa on kunnostettu ja siellä kyläyhdistys on järjestänyt Nissilän osakas kunnan kanssa käsinkalastustapahtuman tähän mennessä viitenä vuotena korona rajoitukset huomioiden. Särkilahden uimarannan pysyminen edelleen kaikkien käytössä on varmistettu siten, että kyläläisiä ja vapaa-ajan asukkaita on lunastanut yhdessä Ahlström-metsäyhtiöltä uimarannalta 3000 neliömetrin alueen. Toimintasuunnitelmaan sisältyviä tapahtumia on järjestetty vuosittain 6 – 7 ja lisäksi ns Popup- tapahtumia muutamia vuodessa.

Lehtiartikkelissa mainittu vanha polku Vuolijoelle on ollut vielä keskusteluissa mukana. Sen sijaan Linnakankaan vaellus- ja pyöräilyreitistö Nissilän keskustasta Pyhännän rajalle avattiin tänä vuonna heinäkuun alussa.

Yhteistyö eri tahojen kanssa on ollut yksi painopisteistä yhdistyksen toiminnassa. Yhteistyötä on tehty näiden vuosien aikana useiden eri tahojen kanssa mm Vieremän kunnan ja seurakunnan, Vieremän Tanssivirkkujen, Pohjois-Savon Kylät ry:n ja oman ja naapurikylien yhdistysten kanssa.

Kyläyhdistys on yhdessä Nissilän Riistamiesten kanssa kunnostuttanut Tapiolan, Nissilän seurantalon vesikaton Suomen Kotiseutuliitolta saadun avustuksen ja talkootöiden avulla. Käsinkalastuspaikkaa on kunnostettu ja tapahtumat siellä on järjestetty yhdessä Nissilän osakaskunnan kanssa.

Vieremän kansalaisopiston toiminnan mahdollistamiseen pohjoiskylien alueella vuosien 2018 – 2022 aikana on kyläyhdistys osaltaan panostanut.

Kyläkulttuuria ja -historiaa yhdistys on edistänyt ottamalla osaa historia-aiheisiin näytelmiin, tuottamalla videot alueella syntyneiden henkilöiden runoista ja lauluista sekä keräämällä muisteluita, runoja, tarinoita ja valokuvia käsitöistä ja alueen luonnosta ja julkaisemalla ne kotisivuillaan.

Kiitos kaikille tähän astiseen toimintaan ja tapahtumiin osallistuneille ja tervetuloa mukaan tulevaan toimintaan ja tapahtumiin!

Yhdistyksen viides vuosikokous järjestetään lauantaina 30.7.2022 klo 14 Tapiolassa, Nissiläntie 1570. Vuosikokoukseen ovat tervetulleita nykyiset ja mahdolliset uudet jäsenet.

Jätä kommentti